|
|
|
|
|
ΠΡΟΩΡΗ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ - ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΗ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ – ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ
|
|
|
|
|
| Σύμφωνα με την υγεια το ότι είστε ακόμη στην αρχή των είκοσι ή στην αρχή των τριάντα χρόνων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα περάσουν πάνω από δύο δεκαετίες πριν έρθετε αντιμέτωπη με την εμμηνόπαυση και όλες τις υποτιθέμενες πολυπλοκότητές της. Η εμμηνόπαυση συνδεόταν πάντα με γυναίκες με αραιά γκρίζα μαλλιά, ρυτίδες στο πρόσωπο, και πολλά κεράκια στην τούρτα γενεθλίων τους. Όμως, είναι συγκλονιστικό ότι η εμμηνόπαυση μπορεί να έρθει αμέσως μετά από την αποφοίτηση από το λύκειο. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Η πρώιμη και η πρόωρη εμμηνόπαυση συμβαίνουν περίπου στο 1% των γυναικών μεταξύ 15-45 χρονών. |
|
|
|
|
|
| Συγγραφέας: Ματίνα Π. Πηγή: ANEW.GR | |
|
|
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΟΥΤΕΝΗ; ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΌΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ;
|
|
|
|
|
| Σύμφωνα με την υγεια τα νέα για τα επιβλαβή αποτελέσματα που προκαλούνται από την αλλεργια στη γλουτενη ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να απομακρύνουν εντελώς τη γλουτενη που είναι κυρίως το σιτάρι από τη διατροφη τους. Εντούτοις, ένα μεγάλο μέρος της αναστάτωσης για την αλλεργια και την δυσανεξία στη γλουτενη είναι περιττή, για να μην πούμε αβάσιμη, δεδομένου ότι πολλές όψεις αυτών των δύο καταστάσεων έχουν σε μεγάλο βαθμό παρανοηθεί. Η γλουτενη είναι μια ελαστική, λαστιχένια πρωτεΐνη που βρίσκεται συνήθως στο σιτάρι και στα προϊόντα του. |
|
|
|
|
|
| Συγγραφέας: Βασιλική Π. Πηγή: ANEW.GR | |
|
|
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ PH ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΌΞΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
|
|
|
|
|
| Για την υγεια ένα από τα σημαντικότερα σημεία της θαυματουργής διατροφής του pH είναι ότι ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί και να ανατραπεί με την εφαρμογή των διατροφικών αρχών. Αν και αυτές οι δηλώσεις έχουν προκαλέσει κάποιες διαμάχες στον κόσμο της υγείας και της ευεξίας, πολλοί άνθρωποι αποδίδουν στη χρήση της θαυματουργής διατροφής του pH την ανατροπή του καρκίνου και τη βελτίωση του συνολικού επίπεδου της υγείας τους. Σύμφωνα με τον Δρ Ρόμπερτ Γιανγκ, το δημιουργό της θαυματουργής διατροφής του pH, ο καρκίνος δεν είναι μια αρρώστια ή μια ασθένεια για την υγεια μας όπως συνήθως πιστεύεται. Είναι αποτέλεσμα των μεταβολικών οξέων που δημιουργούνται στο αίμα και στη συνέχεια κυκλοφορούν στους ιστούς. Ο καρκίνος, σύμφωνα με τον Δρ Γιανγκ, είναι στην πραγματικότητα ένα όξινο υγρό που έχει χυθεί στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα. Δεν είναι μια μετάλλαξη των κυττάρων. Τίποτε δεν συμβαίνει χωρίς αιτία. |
|
|
|
|
|
| Συγγραφέας: Βασιλική Π. Πηγή: ANEW.GR | |
|
|
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ - ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Ή ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ;
|
|
|
|
|
| Στην υγεια το αλκοολ δεν έχει καμία διατροφική αξία και έχει υπερβολικά περιορισμένη δράση ως θεραπευτικό μέσον. Ο Dr. HenryMonroe λέει: «Κάθε είδους ουσίας που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο ως τροφή για την υγεια του αποτελείται από σάκχαρο, άμυλο, έλαια, και κολλώδη ουσία αναμεμειγμένα μαζί σε διάφορες αναλογίες. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη του ζωικού πλαισίου. Τα κολλώδη στοιχεία του ινώδους της τροφής, το λεύκωμα και η καζεΐνη χρησιμοποιούνται στην υγεια του για να χτίσουν τη δομή ενώ τα έλαια, το άμυλο και το σάκχαρο χρησιμοποιούνται πρωτίστως για να παράγουν θερμότητα στο σώμα.». Στην υγεια είναι ξεκάθαρο πως αν το αλκοόλ είναι μια τροφή, θα βρεθεί πως περιέχει μία, ή παραπάνω από τις ουσίες αυτές. Πρέπει να υπάρχουν σε αυτό είτε τα αζωτούχα στοιχεία που συναντώνται στα: κρέατα, στα αυγά, στο γάλα, στα λαχανικά και στους σπόρους, με τα οποία χτίζεται ο ζωικός ιστός και διορθώνονται οι φθορές, ή από τα ανθρακώδη στοιχεία που συναντώνται στο λίπος, στο άμυλο, και στο σάκχαρο, με την κατανάλωση των οποίων δημιουργούνται θερμότητα και δύναμη. «Η διακριτικότητα αυτών των ομάδων τροφών» λέει ο Dr. Hunt «και η σχέση τους με τις ανθρώπινες δυνατότητες παραγωγής ιστού και θερμότητας, είναι τόσο ξεκάθαρη και επιβεβαιωμένη από πειράματα πάνω σε ζώα και από πολλαπλές δοκιμές μέσω επιστημονικής, φυσιολογικής και κλινικής πρακτικής, ώστε καμία προσπάθεια προς απόρριψη της ταξινόμησης αυτής δεν έχει επικρατήσει. |
|
|
|
|
|
| Συγγραφέας: Βασιλική Π. Πηγή: ANEW.GR | |
|
|
ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Β - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
|
|
|
|
|
| Στην υγεια το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι ένα προϊόν συνδυασμού που συμπληρώνει μέσα σε χάπι ή φόρμουλα ορισμένες βιταμίνες Β που περιλαμβάνουν βιοτίνη, χολίνη, φολικό οξύ, ινοσιτόλη, PABA (παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ), βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), B2 (ριβοφλαβίνη), B3,(νιασίνη), B5 (παντοθενικό οξύ), B6 (πυριδοξίνη) και Β12 (κομπαλαμίνη). Σύμφωνα με την υγεια το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι μια συλλογή θρεπτικών συστατικών με παρεμφερείς ιδιότητες που αλληλοσυμπληρώνονται, αλλά έχουν χωριστά θρεπτικά συστατικά. Όλες αυτές είναι υδατοδιαλυτές δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν κακό στο σώμα και την υγεία μας με τη συσσώρευσή τους και βρίσκονται σχεδόν σε παρόμοιες πηγές τροφίμων. Αντίθετα με τα ορυκτά, σύμφωνα με την υγεία το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι οργανικό μόριο που σημαίνει ότι περιέχει άνθρακα και λειτουργεί ως καταλύτης στις χημικές αντιδράσεις του σώματός μας. Ένας καταλύτης συνδράμει την αποτελεσματικότητα των χημικών αντιδράσεων στο σώμα και την υγεία μας και με ταχύτερο ρυθμό από ότι σε κανονικές συνθήκες. Ανεπάρκεια του συμπλέγματος βιταμινών Β υπάρχει όταν αυτοί οι καταλύτες απουσιάζουν και οι συνήθεις λειτουργίες του σώματος παρεμποδίζονται και έτσι εμφανίζονται οι νόσοι στην υγεία μας. |
|
|
|
|
|
| Συγγραφέας: Βασιλική Π. Πηγή: ANEW.GR | |
|
|
ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΥΑΝΕΣ - ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΦΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
|
|
|
|
|
| Στην υγεια η δύναμη των αντιοξειδωτικών είναι ήδη ευρέως γνωστή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη διατήρηση της υγείας του σώματος. Όλοι μας γνωρίζουμε στην υγεια τις ελεύθερες ρίζες και την έκταση των βλαβών που μπορούν να επιφέρουν. Η παρουσία τους στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους ασθένεια για την υγεια μας από την πιο ήπια (κρυολόγημα, γρίπη, βήχα) μέχρι το χειρότερο είδος (καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα, Αλτσχάιμερ, κλπ). Τα αντιοξειδωτικά είναι οι φυσικοί εχθροί των ελεύθερων ριζών για την υγεία μας. Κρίνοντας από το όνομά τους ο ρόλος των «αντι»-οξειδωτικών είναι να καταστρέψουν τα οξυγονωμένα σωματίδια στην υγεία μας όπως τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν επιζήμιες αλυσιδωτές αντιδράσεις και επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. |
|
|
|
|
|
| Συγγραφέας: Βασιλική Π. Πηγή: ANEW.GR | |
|
|
|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|
|
|