Η εφαρμογή της δίαιτας Ατκινς
Ξεκινάμε την εφαρμογή της για ένα δεκαπενθήμερο (δύο εβδομάδες) όπου απαγορεύονται:
- Ζυμαρικά
– Ψωμί
- Γαλακτοκομικά (εκτός από τυρί)
– Φρούτα
– Όσπρια
– Ζάχαρη
– Ασπαρτάμη
– Καφές
Επιτρέπονται:
- Τρόφιμα που παρέχουν έως 20 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα
- Μία σαλάτα την ημέρα
– Ζαχαρίνη
- 8 ποτήρια νερό την ημέρα
Κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο
Απαγορεύονται:
Ότι και στο πρώτο δεκαήμερο με μικρές εξαιρέσεις που θα τις δούμε σ’ αυτά που επιτρέπονται.
Επιτρέπονται:
Ότι και στο πρώτο δεκαπενθήμερο, μόνο που προσθέτουμε λίγους υδατάνθρακες.
Προσθέτουμε 5 γραμμάρια υδατάνθρακες την εβδομάδα. Αυτά τα 5 γραμμάρια υδατανθράκων, αντιστοιχούν σε μικρές μερίδες φρούτων ή σε μικρές μερίδες σαλάτας, περίπου μισό πιάτο.
Στις δύο εβδομάδες που διαρκεί η δεύτερη φάση της δίαιτας, προσθέτουμε συνολικά 10 γραμμάρια υδατανθράκων.
Πιο αναλυτικά, κάποιες ενδεικτικές μερίδες υδατανθράκων θα τις βρείτε στα παρακάτω τρόφιμα που περιέχουν περίπου 5 γραμμάρια η κάθε μια:
- Φράουλες (γύρω στις 15)
- Γκρέιπφρουτ (περίπου μισό)
- Μανταρίνι (περίπου μισό)
- Μήλο (περίπου το ένα τέταρτο)
- Πορτοκάλι (περίπου το ένα τρίτο)
- Ροδάκινο (περίπου το μισό)
- Αγγούρι (ένα ολόκληρο)
- Καρότο (περίπου το μισό)
- Λάχανο κινέζικο και νερόβραστο (γύρω στα 150 γραμμάρια)
- Μανιτάρια (γύρω στα 100 γραμμάρια)
- Μπρόκολο (γύρω στα 150 γραμμάρια)
- Ντομάτες (μία ολόκληρη μετρίου μεγέθους)
- Χόρτα, ραδίκια, βλίτα κ.ά νερόβραστα (γύρω στα 100 γραμμάρια)
Η δίατα αναλυτικά για κάθε ημέρα της εβδομάδας
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΠΡΩΙΝΟ
- Ομελέτα με δύο αβγά
- Δύο λουκάνικα γαλοπούλας
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
- Μία κονσέρβα τόνου (γύρω στα 120 γραμμάρια)
- Ένα κομμάτι τυρί φέτα (γύρω στα 50 γραμμάρια)
- Μισή ντομάτα
- Τρεις φέτες μαρούλι
- 6-7 ελιές
ΒΡΑΔΙΝΟ
- Φιλέτο μοσχάρι (γύρω στα 250 γραμμάρια)
- Σπανάκι σοτέ (γύρω στα 100 γραμμάρια)
ΤΡΙΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ
- Τυρί κρέμα (γύρω στα 60 γραμμάρια)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
- Ένα αβγό
- Μισή ντομάτα
- Πέντε φύλλα μαρούλι
- Τρεις φέτες ζαμπόν
- Συνοδευόμενα από λιωμένο ροκφόρ και μαγιονέζα
ΒΡΑΔΙΝΟ
- Δύο μπιφτέκια από χοιρινό
- Φύλλα μαρούλι (γύρω στα 100 γραμμάρια)
- Ένα κρεμμύδι
- Μανιτάρια τηγανητά με σησαμέλαιο (γύρω στα 100 γραμμάρια)
- Συνοδευόμενα με δύο κουταλιές μαγιονέζα
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ
- Ομελέτα με ένα αβγό και δύο φέτες μπέικον
- Μισή ντομάτα
- Φύλλα μαρούλι ή σέλινο (γύρω στα 60 γραμμάρια)
- Τυρί (γύρω στα 80 γραμμάρια)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
- Κοτόπουλο (γύρω στα 150 γραμμάρια)
- Πέντε φύλλα μαρούλι
- Τυρί (γύρω στα 40 γραμμάρια)
ΒΡΑΔΙΝΟ
- Μία μοσχαρίσια μπριζόλα (γύρω στα 250 γραμμάρια)
- Χόρτα, ραδίκια ή βλίτα βραστά (γύρω στα 100 γραμμάρια)
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ
- Τρία λουκάνικα γαλοπούλας
- Τυρί κρέμα (γύρω στα 50 γραμμάρια)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
- Φιλέτο μοσχάρι (γύρω στα 150 γραμμάρια)
- Μισή ντομάτα
- Τυρί φέτα (γύρω στα 50 γραμμάρια)
- Πέντε ελιές
ΒΡΑΔΙΝΟ
- Καπνιστό σολομό (γύρω στα 200 γραμμάρια)
- Μαρούλι ή σέλινο (γύρω στα 180 γραμμάρια)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΡΩΙΝΟ
- Ένα φλιτζάνι ντεκαφεϊνέ καφέ
- Ομελέτα με δύο αβγά και τέσσερις φέτες μπέικον
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
- Ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιο
- Δύο φέτες μπέικον
– Μαρούλι
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
- Ζελέ χωρίς ζάχαρη
ΒΡΑΔΙΝΟ
- Γαρίδες (γύρω στα 180 γραμμάρια)
- Ένα μικρό πιάτο σούπας κονσομέ
- Μισή ντομάτα
- Μία κουταλιά μουστάρδα ή μαγιονέζα
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΡΩΙΝΟ
- Ένα φλιτζάνι ντεκαφεϊνέ καφέ
- Μισό γκρέιπφρουτ
- Ένα τόνο (γύρω στα 120 γραμμάρια)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
- Κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα (γύρω στα 150 γραμμάρια)
- Τέσσερα φύλλα μαρούλι
- Μία ντομάτα
- Τυρί (γύρω στα 50 γραμμάρια)
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
- Ζελέ χωρίς ζάχαρη
ΒΡΑΔΙΝΟ
- Μία μπριζόλα μοσχαρίσια (έως 200 γραμμάρια)
- Τέσσερα φύλλα μαρούλι
- Μία ντομάτα
- Τυρί (γύρω στα 50 γραμμάρια)
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ
- Ένα φλιτζάνι ντεκαφεϊνέ καφέ
- Ομελέτα με δύο αβγά
- Τυρί μοτσαρέλα (γύρω στα 50 γραμμάρια)
- Μισή ντομάτα
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
- Φιλέτο μοσχάρι (γύρω στα 120 γραμμάρια)
- Πέντε φύλλα μαρούλι
- Σπανάκι (γύρω στα 100 γραμμάρια)
- Κρεμμύδι
- Σέλινο
- Μανιτάρια (γύρω στα 50 γραμμάρια)
- Τυρί παρμεζάνα (γύρω στα 50 γραμμάρια)
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ
- Ζελέ χωρίς ζάχαρη
ΒΡΑΔΙΝΟ
- Σολομό (γύρω στα 300 γραμμάρια)
- Λάχανο (γύρω στα 150 γραμμάρια)
– Σκόρδο
– Σουσάμι
- Λεμόνι