Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς να χειριστείτε τη σωματική επίθεση από τα παιδια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 
Στην ψυχολογια δεν είναι αφύσικη η σωματική επίθεση από τα παιδιά. Στην πραγματικότητα, είναι μια κοινή συμπεριφορά που εμφανίζουν στην ψυχολογια τα περισσότερα παιδιά. Ωστόσο, μερικές φορές, καθίσταται πραγματικά ενοχλητικό και προβληματικό για τους γονείς όταν το παιδί ξεκινήσει να τραβάει μαλλιά, να δαγκώνει ή να κυλιέται στο πάτωμα.

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη και ευαίσθητη κατάσταση να χειριστεί. Χρειάζεται να επικεντρωθείτε στο σχεδιασμό ορισμένων στρατηγικών για να σταματήσετε το παιδί σας από αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά. Κάποια επιθετικότητα δεν είναι κακή, αλλά όταν αυτή η συνήθεια βγαίνει εκτός έλεγχου, πρέπει να λάβετε μέτρα για να βοηθήσετε το παιδί σας.


Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να βοηθήσετε το παιδί σας να βγει από την επιθετική συμπεριφορά.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να σας βοηθήσουν να ασχοληθείτε με το πρόβλημα.
 
Προσδιορίστε την επιθετικότητα στις επιθέσεις
Μπορεί να υπάρχουν φορές που το παιδί σας να συμπεριφέρεται περίεργα.
 
Αυτό μπορεί να είναι όταν θέλει να κοιμηθεί, είναι πολύ κουρασμένο ή πεινάει. Χρειάζεται να καθορίσετε τι οδηγεί στην πραγματικότητα αυτή την επιθετικότητα στις επιθέσεις.
 
Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας θυμώνει πολύ όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει ή όταν είναι κάτω από σωματική ή ψυχολογική πίεση, γράψτε έναν κατάλογο με όλες αυτές τις καταστάσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε αναλόγως.
 
Μόλις επιτύχετε τον καθορισμό της αιτίας που πυροδοτεί την επιθετικότητα στο παιδί σας, μπορείτε να κάνετε έλεγχο της κατάστασης με καλύτερο τρόπο.


 
Μεσολαβήστε
Μην περιμένετε μέχρι το παιδί να βγει εκτός ελέγχου.
 
Θα χρειαστεί να παρέμβετε. Για παράδειγμα, εάν δείτε το παιδί σας να ουρλιάζει, να βάζει τις φωνές, να κλωτσάει ή επιδίδετε σε οποιοδήποτε άλλη πράξη που να εμφανίζει σωματική επίθεση, πρέπει να παρέμβετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
 
Μην περιμένετε μέχρι να γίνουν σοβαρά τα πράγματα.
 
Πρέπει να απομακρύνετε το παιδί από τον τόπο και να προσπαθήσετε να το ηρεμήσετε. Προσπαθήστε να μετρήσετε μέχρι το 10 και κάντε το παιδί να αισθανθεί άνετα. Μιλήστε του και αφήστε το να γνωρίζει ότι είστε μαζί του ανεξάρτητα από όλα.
 
 
Λόγοι για την συμπεριφορά
Εάν θέλετε σοβαρά να βρείτε μια μόνιμη και επιτυχημένη λύση για το πρόβλημά σας, είναι σημαντικό να μάθετε τους λόγους για την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού σας.
 
Μάθετε τι το κάνει να συμπεριφέρεται με έναν ορισμένο τρόπο. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την συμπεριφορά αυτή του παιδιού σας. Το παιδί σας μπορεί να μπαίνει στην εφηβεία και να δυσκολεύετε να αντιμετωπίσει τα ορμονικά προβλήματα, μπορεί να υποφέρει από ένα πρόβλημα υγείας ή ακόμα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο σχολείο ή το κολέγιο.
 
Η δίαιτα μπορεί να τον τρελαίνει.
 
Το παιδί μπορεί να είναι φοβισμένο ή να ενοχλείτε από κάτι που συμβαίνει στη ζωή του. Καταλάβετε ότι δεν είναι δυνατό να περιμένετε από το παιδί σας, να πάρει τον έλεγχο της επιθετικής συμπεριφοράς του, εκτός και αν βρείτε τη λύση του προβλήματος που στην πραγματικότητα υποφέρει το παιδί σας.
 
 
Συμβουλευτική
Πηγαίνοντας το παιδί σας σε παιδοψυχολόγο θα βοηθήσει πολύ.
 
Η σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει πολύ στην εξεύρεση του ακριβούς προβλήματος και τη λύση για την εξάλειψη της υπερβολικής επιθετικότητας στη συμπεριφορά του παιδιού σας.
 
Μην υπερβάλλετε όταν το παιδί σας συμπεριφέρεται επιθετικά.
 
Βρείτε μια λύση για το πρόβλημα και θα δείτε ότι θα αποκτήσει τον έλεγχο στη συμπεριφορά του. Κάντε υπομονή για να διορθωθεί η επιθετική συμπεριφορά του παιδιού σας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- Βοηθήστε τα παιδιά να νικήσουν τους φόβους τους

-
Ντροπαλο παιδι; - Βοηθήστε το παιδι σας να ξεπεράσει την ντροπαλότητα

-
Όσα θέλουμε να μάθουμε για την καταθλιψη – Πώς να την αντιμετωπίσουμε, τρόποι θεραπειας

-
Συμπτώματα αγχους, ποια είναι και πότε αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα;



 

   

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω