Ο πιο αποτελεσματικός συνδυασμός τροφίμων για την ομορφια, τη διατροφη και για μια υγιεινή απώλεια βάρους και διαιτα απέχει πολύ από αυτό που συνηθίζαμε όλοι να γνωρίζουμε από την παιδική ηλικία μας.
Τα κλασσικά γεύματα όπως η μπριζόλα με πατάτες ή η ομελέτα με πατάτες και ψωμί έχουν αποδειχθεί ότι μας παχαίνουν και μας κάνουν λιγότερο υγιείς.
Μήπως το μυστικό για ένα σωστό αδυνάτισμα και τη διατήρηση των σωστών κιλών για το σώμα μας κρύβεται στο συνδυασμό των τροφών στην καθημερινή μας διατροφη;
Παρακάτω είναι μερικές βασικές αρχές συνδυασμού τροφίμων για αδυνάτισμα που είναι εύκολο να εφαρμοστούν:
Ανακατέψτε πρωτεΐνες με λαχανικά που δεν περιέχουν άμυλο
Το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά είναι όλα πρωτεϊνικά τρόφιμα.
Προκειμένου να τα χωνέψουμε, το στομάχι εκκρίνει ένζυμα και υδροχλωρικό οξύ, δημιουργώντας έτσι ένα όξινο περιβάλλον.
Με την κατανάλωση άμυλου, που μπορεί να βρεθεί όταν τρώτε μαζί πατάτες ή ψωμί, αναγκάζετε το στομάχι να δημιουργήσει ένα αλκαλικό περιβάλλον γιατί αυτό είναι ότι χρειάζεται για να χωνέψει αυτά τα τρόφιμα.
Όταν τρώτε αυτά τα δύο είδη τροφίμων μαζί, το περιβάλλον του στομάχου θα γίνει ουδέτερο καθώς το οξύ και οι αλκαλικές ουσίες θα εξουδετερώσουν το ένα το άλλο.
Το φαγητό δεν λαμβάνει τη σωστή πέψη και έχει ήδη μετατραπεί σε σήψη από τη στιγμή που φθάνει στα έντερα.
Για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες πέψης, τρώτε την πρωτεΐνη μαζί με λαχανικά μη αμυλούχα όπως:
- μπρόκολο,
- κουνουπίδι
- πράσινα φυλλώδη λαχανικά,
- σπαράγγια,
- κολοκυθάκια,
- καρότα,
- λάχανο,
- λαχανάκια βρυξελλών.
Αυτά τα απαλλαγμένα από άμυλο λαχανικά χωνεύονται σε οποιοδήποτε τύπο περιβάλλοντος, αλκαλικό ή όξινο, και επομένως κάνουν ένα εξαιρετικό πιάτο.
Μην αναμιγνύετε Πρωτεΐνες
Γνωρίζατε ότι τα αυγά και το γάλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για χώνεψη από το κρέας;
Αποφεύγετε να τα τρώτε μαζί.
Το ιδανικό θα ήταν τα γεύματα να περιλαμβάνουν μόνο τρόφιμα που έχουν παρόμοιο χρόνο πέψης ώστε να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία από τη στιγμή που φεύγουν από το στομάχι.
Τα φρούτα είναι καλύτερα να τρώγονται μόνα τους και κατά προτίμηση με άδειο στομάχι
Τα φρούτα παρουσιάζουν τον ταχύτερο ρυθμό πέψης.
Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να τρώγονται στο τέλος ενός βαρύ γεύματος.
Αν φτάσουν στο στομάχι πρώτα, θα χωνευτούν και θα εκκενωθούν γρήγορα, πράγμα που είναι σημαντικό για την υγεία των εντέρων σας.
Περιμένετε λίγες ώρες για να πάρετε το επιδόρπιο
Τα επιδόρπια επιβαρύνουν το στομάχι και σταματάνε τη διαδικασία της πέψης.
Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά από ένα βαρύ γεύμα.
Είναι καλύτερα να περιμένετε λίγες ώρες αν δεν θέλετε να φουσκώσετε και να έχετε αέρια.
Μην αναμιγνύετε ποτέ άμυλο με όξινα τρόφιμα
Αν φάτε άμυλο κα στη συνέχεια προσθέσετε όξινα τρόφιμα όπως πορτοκάλια ή λεμόνια, το στομάχι σας δεν θα είναι σε θέση να τα χωνέψει.
Αυτό συμβαίνει καθώς το περιβάλλον του θα είναι ουδέτερο.
Οπότε για παράδειγμα η ανάμειξη δημητριακών με χυμό πορτοκάλι για πρωινό είναι ένα λάθος και δεν πρέπει να το κάνουμε.
Όπως μπορείτε να δείτε, ο συνδυασμός τροφίμων για την απώλεια βάρους δεν είναι επιστήμη.
Οι βασικές αρχές είναι να τα συνδυάζετε με εκείνα που έχουν παρόμοιο χρόνο πέψης και να αποφεύγετε να τρώτε μαζί άμυλο με πρωτεΐνη ή όξινα τρόφιμα.
Ένας άλλος καλός κανόνας για να ακολουθήσετε είναι να περιμένετε μέχρι τη πέψη του προηγούμενου γεύματος πριν φάτε κάτι άλλο.
Ο χρόνος πέψης για τις πρωτεΐνες είναι περίπου 4 ώρες.
Το άμυλο χωνεύεται σε περίπου τρεις ώρες, ενώ τα φρούτα σε δύο ώρες.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
- Μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να κάνετε μια σωστή διαιτα, υγιεινή διατροφη και απλές ασκήσεις για ένα όμορφο και υγιή σώμα δίχως περιττά κιλά
- Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα καθαρτικά όταν τα χρησιμοποιείτε σε διαιτες για γρήγορο χάσιμο βάρους για την ομορφια σας
- Ανεβάστε το μεταβολισμο σας στη μέγιστη ταχύτητα για μια καλύτερη ομορφια στο σωμα σας καθώς θα «καίτε» πολύ πιο εύκολα ότι τρώτε
- Πώς η κατανάλωση ξιδιου από μηλο στη διατροφη μας μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη διαιτα για τον οργανισμο και την ομορφια μας