Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ημερήσιο Ωροσκόπιο 2024
Καλύτερες Ημέρες
Ταρώ NAI/OXI  new
Ερωτικό Ταρώ  new
Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι πλανήτες Τώρα
Ωροσκόπιο Σελήνης
Μηνιαίο Ωροσκόπιο  new
Εβδομαδίαιο Ωροσκόπιο 2024  new
Κοσμικοί Βιορυθμοί
Προσωπικές αναλύσεις
Personal Reports
Ερωτική συναστρία
Αφροδίτη & Έρωτας
Επίκαιρα Θέματα
Τα 12 ζώδια
Ζώδια – Χαρακτηριστικά
Ζωδια – Υγεία
Ζωδια – Ταυτότητα
Η Σελήνη κενή πορείας
Αστρολογία-Διαφημίσεις
Αστρολόγοι-Μέντιουμ
Ερωτικό Ταρώ CELTIC C
Οι εκλείψεις του 2024  new
Οι Πλανητικές ώρεs
Ανάδρομοι πλανήτες 2024  new
Ερμής ανάδρομος 2024  new
Αρθρα Αστρολογίας
Βιβλία Αστρολογίας
Οι Πλανήτες του Μηνα  new
Online Αγορές
Αστρολογικό Ταρώ
Ο ωροσκόπος σας
 
 
Αστρολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
 
Συγγραφέας: Βασίλης Παπαδολιάς
Επικοινωνία με τον συγγραφέα: vpapadolias@gmail.com
 
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η ιδιοσυγκρασία μέσα από τα τέσσερα Στοιχεία
Μέρος ΙΙ
Στο προηγούμενο μέρος είδαμε πώς υπολογίζουμε την Ιδιοσυγκρασία μέσα από τα 4 Στοιχεία σύμφωνα με τη μέθοδο των 4 Στοιχείων και πώς υπολογίζουμε την διαφοροποιημένη (ή κατά άλλους αλλοτριωμένη) ιδιοσυγκρασία που προκύπτει από το περιβάλλον και την ανατροφή μας.
Για να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τη μέθοδο ας δούμε κι ένα δεύτερο παράδειγμα, την Μαρία Κάλλας (πηγή: astro.com)

 

 

 

 

 

 

Στο χάρτη της Μαρίας Κάλλας μπορούμε να υπολογίσουμε το κυρίαρχο στοιχείο καταρχήν κοιτάζοντας πού βρίσκονται οι περισσότεροι πλανήτες. Δε συνυπολογίζουμε αρχικά σε αυτή τη διαδικασία κάτι άλλο πέρα από τους δέκα βασικούς πλανήτες. Έχουμε λοιπόν:

·         Πλανήτες σε Ζώδια του Αέρα: Σελήνη, Άρης, Κρόνος

·         Πλανήτες σε Ζώδια της Φωτιάς: Ήλιος, Δίας, Ερμής, Ποσειδώνας

·         Πλανήτες σε Ζώδια του Νερού: Ουρανός, Πλούτωνας

·         Πλανήτες σε Ζώδια της Γης: Αφροδίτη

Εδώ σε αντίθεση με το προηγούμενο παράδειγμα έχουμε σε έλλειψη το στοιχείο του Νερού, αλλά όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα του Μπιλ Γκέιτς υπάρχει σε έλλειψη και το στοιχείο της Γης. Κι εδώ αξίζει η παρατήρηση ότι άνθρωποι που τελικά έκαναν χρήματα στη ζωή τους δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν σε αφθονία το στοιχείο της Γης. Έχει αξία να δούμε και την ιδιοσυγκρασία που προκύπτει από τους οίκους, δηλαδή την ανατροφή τους, για να δούμε πώς θα παρουσιαστούν στη συνέχεια στη ζωή τους.

Σε μία πρώτη προσέγγιση πάντως το κυρίαρχο στοιχείο της Κάλλας είναι η Φωτιά, ένα στοιχείο που έσπρωχνε τη Μαρία να προχωράει συχνά στη ζωή της, χωρίς να έχει υπολογίσει εκ των προτέρων το κόστος (συνδυάζεται και με την έλλειψη Γης). Έκανε άλματα βασισμένη στην πεποίθηση της και στην πίστη της στο μέλλον, χωρίς να έχει κάνει προηγουμένως ανάλυση κινδύνου. Επίσης την ενδιέφερε πολύ στους άλλους η εμφάνιση τους και συχνά ερωτευόταν το σύμβολο κι όχι τον άνθρωπο τον ίδιο.

Βοηθητικό στοιχείο στο χάρτη της ήταν ο Αέρας που τη βοηθούσε να αποφεύγει μεγάλες αποτυχίες, γιατί ήξερε να ρωτάει τη γνώμη των άλλων και να δέχεται τη συνεργασία τους. Κατάφερνε όταν χρειαζόταν να γίνεται αντικειμενική και να μειώνει κάπως τη μονοκόμματη προσέγγιση που έχει συχνά η Φωτιά στο πώς ήθελε να προχωρήσει στη ζωή της.

Ενδιαφέρον είναι ότι και τα δύο κυρίαρχα στοιχεία κοιτάζουν προς το μέλλον. Αυτό δείχνει ότι η Μαρία δεν ήταν από τα άτομα που μένουν κολλημένα στο παρελθόν, αντίθετα προχωρούσε μπροστά – ακάθεκτη θα λέγαμε – και πίστευε ότι ο άνθρωπος δημιουργούσε την τύχη του μόνος του.

Αν υπολογίσουμε τώρα την ιδιοσυγκρασία όπως προκύπτει από τους οίκους παρατηρούμε τα εξής:

·         Οίκοι της Γης 2-6-10: Αφροδίτη, Σελήνη

·         Οίκοι του Νερού 4-8-12: Ουρανός, Πλούτωνας

·         Οίκοι της Φωτιάς 1-5-9: Δίας, Ήλιος, Ερμής, Ποσειδώνας

·         Οίκοι του Αέρα 3-7-11: Άρης, Κρόνος

Εδώ δε βλέπουμε μεγάλη διαφοροποίηση στα στοιχεία, εκτός από το στοιχείο του Αέρα που υποβαθμίζεται κάπως σε σχέση με την ιδιοσυγκρασία που προκύπτει από τα ζώδια. Ίσως το οικογενειακό περιβάλλον της Μαρίας, με τους διαζευγμένους γονείς να μην ήταν το καλύτερο περιβάλλον εμπειρίας για το διάλογο, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων που χρειαζόταν το στοιχείο του Αέρα κι έτσι αυτό το στοιχείο υποχώρησε στην σειρά ισχύος και ήρθε κατά κάποιο τρόπο «ισόπαλο» με το στοιχείο της Γης, το οποίο ενισχύεται κάπως από την οικοθεσία της. Αυτό ίσως βοήθησε στο να καταφέρει και να έχει κάποιες οικονομικές απολαβές από την κατά τα άλλα δημιουργική της επιτυχία.

Ένας σύμβουλος αστρολογίας τώρα κοιτάζοντας το χάρτη της Μαρίας θα μπορούσε να θέσει κάποια ερωτήματα:

-          Πώς διαχειρίστηκε την πληθώρα του στοιχείου της Φωτιάς. Τι καλό και τι κακό έκανε στη ζωή της το να προχωράει μπροστά χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

-          Της έκανε καλό ή κακό να μένει στην «εικόνα» και στο «φετίχ» ενός προσώπου στα αισθηματικά της, όπως συνήθως κάνει το στοιχείο της Φωτιάς, χωρίς να αφήνεται να γνωρίζει τον ίδιο τον άνθρωπο πίσω από το «φετίχ»;

-          Πώς πάλεψε να αναπτύξει το στοιχείο της Γης; Πώς τη βοήθησε – αν τη βοήθησε – το περιβάλλον;

-          Υπήρξε περίοδος στη ζωή της που το στοιχείο του Αέρα επανήλθε πιο ισχυρό, αποκαθιστώντας τη δεύτερη θέση του στο χάρτη της; Πώς εκδηλώθηκε αυτό στη ζωή της;

-          Η σχέση της με τον Ωνάση σε ποιο στοιχείο περισσότερο θα μπορούσαμε να πούμε ότι οφειλόταν;

-          Το ότι δεν κατάφερε να κάνει παιδί στη ζωή της σε ποιου στοιχείου την έλλειψη θα μπορούσατε να το αποδώσετε;

Να επαναλάβουμε εδώ όπως και στο προηγούμενο μέρος ότι η Ψυχολογική Αστρολογία δε θεωρεί ντετερμινιστική τη δομή του χάρτη, δε θεωρεί δηλαδή προαποφασισμένο το πώς θα κινηθεί κάποιος από το γενέθλιο χάρτη του. Θεωρεί ότι ο γενέθλιος χάρτης δείχνει κάποιες τάσεις και ένα πλαίσιο, που ο άνθρωπος όμως στη συνέχεια αντιδρά ή παίρνει πρωτοβουλίες και έχει ένα περιθώριο λήψης αποφάσεων για το πώς θα διαχειριστεί αυτά που του δείχνει ο γενέθλιος χάρτης του.

Να επισημάνουμε επίσης ότι η μέθοδος υπολογισμού της ιδιοσυγκρασίας που παρουσιάσαμε δεν είναι η μοναδική μέθοδος. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι κατάταξης μίας προσωπικότητας σε ιδιοσυγκρασίες με διαφορετικούς υπολογισμούς από την αρχαιότητα ως σήμερα. Σε μία παραλλαγή αυτής της μεθόδου θα μπορούσε κάποιος να δίνει συμπληρωματική έμφαση σε κάποιους πλανήτες στο χάρτη, οι οποίοι θα μπορούσαν να διαφοροποιούν κάπως την ιδιοσυγκρασία. Έτσι:

-          Ενισχυμένοι Άρης ή Δίας θα μπορούσαν να ενισχύουν το στοιχείο της Φωτιάς

-          Ενισχυμένοι Ερμής ή Ουρανός θα μπορούσαν να ενισχύουν το στοιχείο του Αέρα

-          Ενισχυμένη Αφροδίτη ή Κρόνος θα μπορούσε να ενισχύει το στοιχείο της Γης

-          Ενισχυμένοι Σελήνη ή Ποσειδώνας θα μπορούσε να ενισχύει το στοιχείο του Νερού

Η έννοια της ενίσχυσης εδώ θα μπορούσε να σημαίνει:

-          Ο πλανήτης να είναι σε γωνιακό οίκο όπως στο παράδειγμα μας είναι ο Δίας και ο Ερμής

-          Να είναι κυβερνήτης ωροσκόπου ή μεσουρανήματος

-          Να κάνει στενή όψη με τον Ήλιο ιδιαίτερα αν είναι σύνοδος

-          Να είναι στην κορυφή μεγάλων σχηματισμών ή στη λαβή κάποιας μορφολογίας του χάρτη (π.χ. κουβάς) σύμφωνα με το σύστημα του Mark Edmund Jones

Για τους μεγάλους σχηματισμούς όμως και τις μορφολογίες του χάρτη θα μιλήσουμε σε επόμενα άρθρα.

Αξίζει να αναφέρουμε και μία ακόμη παραλλαγή κατάταξης των πλανητών που ακολουθεί περισσότερο την παραδοσιακή αστρολογία, για όσους θα ήθελαν να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης με την πιο σύγχρονη προσέγγιση. Έτσι εδώ:

-          Ήλιος και Δίας συνδέονται με τη Φωτιά

-          Ερμής και Κρόνος με τον Αέρα

-          Αφροδίτη και Σελήνη με τη Γη

-          Άρης με το Νερό

Ενώ οι κανόνες που δίνουν έμφαση εδώ στο ποιος πλανήτης είναι σημαντικός είναι λίγο διαφορετικοί, καθώς στην παραδοσιακή αστρολογία για παράδειγμα η σύνοδος με τον Ήλιο δε θεωρούνταν απαραίτητα καλή, οι σχηματισμοί όψεων δεν εξετάζονταν ιδιαίτερα, ενώ οι πλανήτες αξιολογούνταν για την επιρροή τους και από άλλες ιδιότητες, όπως για παράδειγμα, αν κάποιος είχε γεννηθεί ημέρα ή νύχτα ή επηρεαζόταν από συνόδους με κλήρους ή απλανείς αστέρες.

Ο σπουδαστής επαφίεται και μέσα από την προσωπική του πρακτική να δει ποια από τις δύο μεθόδους τον καλύπτει περισσότερο.

 

Να σημειώσουμε τελειώνοντας ότι για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν περισσότερο με τα θέματα της Ψυχολογικής Αστρολογίας υπάρχουν σειρές μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων για την ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη που μπορείτε να προμηθευτείτε ερχόμενοι σε επικοινωνία με το συγγραφέα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: vpapadolias@gmail.com.

Περισσότερα για την Ψυχολογική Αστρολογία και πώς ερμηνεύουμε ψυχολογικά το γενέθλιο χάρτη μας μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Ψυχολογική Αστρολογία» που μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.il-piccolo.gr

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω