Για την ομορφια μας το πιλατες είναι ένα είδος ασκησης που παρουσιάστηκε αρχικά από τον Τζόσεφ Πιλάτες.
Μια σοφιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη μιας άσκησης προπόνησης, αυτή η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της αντοχής και της σταθερότητας του σώματος, προκειμένου να ενισχυθεί η ευελιξία του σώματος.
Σήμερα, οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο είτε ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της μορφής άσκησης, είναι ότι όλοι μπορούν να κάνουν πιλάτες.
Ενώ οι αθλητές και οι χορευτές είναι πολύ ερωτευμένοι με αυτή τη μορφή άσκησης, άλλοι μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα που αναρρώνουν από παθήσεις, επίσης δοκιμάζουν αυτές τις ασκήσεις.
Τροποποιήσεις που παρουσιάστηκαν στο Πιλάτες
Η επιτυχία εξαρτάται από τις τροποποιήσεις που έγιναν στην άσκηση Πιλάτες.
Δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οι ίδιες ασκήσεις για όλους τους ανθρώπους, έτσι έγιναν τροποποιήσεις σε αυτή τη μορφή άσκησης για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όλων. Οι ασκήσεις αυτές τροποποιούνται, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο ασφαλείας στα προγράμματα εκγύμνασης, αν και μπορούν επίσης να γίνουν πιο έντονες όποτε επιθυμείτε!
Ο Πυρήνας Δύναμης
Ο πυρήνας δύναμης, θεωρείται ως ο πυλώνας για τις ασκήσεις Πιλάτες.
Οι εσωτερικοί μύες που βρίσκονται στο πίσω μέρος και την κοιλιακή χώρα αναφέρονται ως βασικοί μυς. Σε αυτές τις ασκήσεις, οι μυς του πυρήνα εκπαιδεύονται για να είναι δυνατοί. Αν αυτοί οι μύες γίνουν δυνατοί και είναι ικανοί να κάνουν τη δουλειά που αναμένεται, θα εργαστούν σε συνδυασμό με τους επιφανειακούς μύες του κορμού και έτσι, θα διευκολυνθεί η κίνηση.
Η ανάπτυξη του πυρήνα δύναμής, σας διευκολύνει να αναπτύξετε τη δύναμη σας σε όλο τον κορμό. Η διαδικασία αυτή είναι επίσης σημαντική στη μείωση του πόνου της πλάτης. Μόλις ο κορμός σταθεροποιηθεί σωστά, ανακουφίζεστε από την πίεση στην πλάτη, επιτρέποντας τη μετακίνηση σας ελεύθερα και σίγουρα αποτελεσματικά!
Οι Αρχές του Πιλάτες
Οι έξι αρχές της άσκησης Πιλάτες μπορούν να ονομαστούν ως το κεντράρισμα, η ροή, ο έλεγχος, η αναπνοή, η συγκέντρωση και η ακρίβεια.
Οι αρχές αυτές είναι απαραίτητα στοιχεία ενός καθεστώτος προπόνηση Πιλάτες. Αφού το Πιλάτες δίνει έμφαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, υπάρχει μια μικρή επανάληψη στις κινήσεις. Εάν οι ασκήσεις γίνονται επιμελώς και με ακρίβεια, οδηγούν σε σημαντικά αποτελέσματα σε ένα συγκριτικά μικρότερο χρονικό διάστημα.
Μοναδική μορφή άσκησης
Η σταθερότητα του κορμού και η αντοχή του πυρήνα σε συνδυασμό με τις έξι αρχές του Πιλάτες διαφοροποιεί αυτή τη μορφή από τις άλλες μεθόδους άσκησης.
Για παράδειγμα, η άρση βαρών μπορεί να προσθέσει στο πόδι ή το χέρι δύναμη, αλλά δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία του σώματος που είναι συνδεδεμένα με αυτό. Αν και οι άνθρωποι που συνδέονται με τον αθλητισμό σίγουρα εκπαιδεύονται στη χρήση των μυών του πυρήνα, αυτό διδάσκεται στην αρχή των ασκήσεων Πιλάτες.
Εξοπλισμοί για Πιλάτες
Ο Τζόσεφ Πιλάτες, ο δημιουργός αυτής της μορφής άσκησης, ήταν Γερμανός.
Σαν παιδί, ποτέ δεν απόλαυσε τη καλή υγεία, υπέφερε από άσθμα, μαζί με άλλες παιδικές ασθένειες. Προκειμένου να αποκτήσει σωματική δύναμη, ασχολήθηκε με διάφορα αθλήματα στην παιδική ηλικία και αργότερα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο αθλητή. Όταν δούλευε ως νοσηλευτής κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, σχεδίασε μια σειρά από εξοπλισμούς για ακινητοποιημένους στρατιώτες και ασθενείς.
Εκτός από τον εξοπλισμό αυτό, ο Πιλάτες εισήγαγε επίσης μια σειρά από ασκήσεις που μπορούν να γίνουν μόνο σε στρώματα. Οι ασκήσεις Πιλάτες βασίζονται σε μεθόδους που πάρθηκαν από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα καθώς επίσης και της κινεζικής πολεμικής τέχνης.
Οι ασκήσεις Πιλάτες συνήθως γίνονται σε στρώματα ή μέσω της χρησιμοποίησης του εξοπλισμού αντίστασης. Ο μεταρρυθμιστής Πιλάτες τείνει να είναι ο πιο δημοφιλής εξοπλισμός στα στούντιο Πιλάτες.
Δύο μορφές άσκησης Πιλάτες
Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι εξαρτώνται από τις ασκήσεις στρωμάτων.
Αυτές οι ασκήσεις διαμορφώθηκαν κατά τρόπο ώστε το σώμα να χρησιμοποιεί μόνο το βάρος του για αντίσταση.
Η δεύτερη μέθοδος χρειάζεται κάποια μηχανήματα με σκοπό την ενίσχυση και την τόνωση του σώματος.
Ωστόσο, αν είστε καινούργιοι στην άσκηση Πιλάτες, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με έναν γιατρό για να αποκλείσει κάθε πιθανότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
- Μικρά μυστικα ομορφιας για όταν χρησιμοποιείτε τη μασκαρα
- Τα 10 συχνότερα λάθη Ομορφιας και πώς να τα αποφύγουμε
- Τα Μυστικα της διαιτας δίχως γλουτενη
- Δοκιμάστε την ασκηση με Πιλατες όπου μπορεί να βοηθήσει νου και σωμα